Szombaton 96. alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Chicagói Magyar Klub a hagyományos évfordulós Magyar Bált. A bál fővédnöke Magyarország Chicagói Főkonzulátusa volt, támogatója a lengyel nemzeti légitársaság (LOT), amely 2018 májusától közvetlen járatot fog üzemeltetni a Budapest-Chicago útvonalon.

A rendezvényt dr. Bencsik Zita főkonzul nyitotta meg Sütő András szavaival, valamint utalt az évszázados lengyel-magyar barátságra, illetve a V4 országok sikeres együttműködésére.

Az est vendége volt a magyar válogatott egyik legértékesebb játékosa, a Chicago Fire-ben játszó  Nikolics Nemanja is feleségével együtt.

 

Fotó: KKM

A Chicago Fire gólkirály és aranylabdás csatára, az MLS (Észak-Amerikai Futbal Szövetség) All-star játékosa és az év férfi labdarúgója köszöntőjében hangsúlyozta háláját a chicagói magyaroknak és a klubnak a szorkolói napokért, hiszen mindig erőt jelent számára, ha magyar lobogót láthat a lelátón.

Nikolics az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap indul kétszer 12 napos edzőtáborba a floridai Tampába. "A tampai tábor nem lesz újdonság, tavaly is ott edzettünk, a feltételek kiválóak, a március 10-én kezdődő bajnokságra remek formában leszünk" - fogalmazott. Hozzátette: "elszántak vagyunk, jó szezont remélünk". Hangsúlyozta, hogy bár az utolsó három évben a chicagói csapat nem volt kiváló, de tavaly a húsz csapatból már a harmadik helyen szerepelt a tabellán.

 

Fotó: KKM

Nikolics Nemanját a chicagói magyar közösség gyorsan a keblére ölelte: a tavaly májusi Chicago Fire-Atlanta United mérkőzésen például 250 magyar szurkolt neki, a meccs után pedig Magyar Napot rendeztek a tiszteletére. A mostani, szombati bálon - mint az MTI-nek elmondta - "az összetartozás nagyszerű érzésével" vett részt.

(KKM/MTI)

http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/gazdasagdiplomaciaert-felelos-allamtitkar/hirek/az-amerikai-golkirallyal-nikolics-nemanjaval-unnepelte-fennallasanak-96-evfordulojat-a-chicagoi-magyar-klub