Hírek

Bocskai Filmklub - Bemutatjuk a Szép Csendben c. filmet

Magyarország Chicagói Főkonzulátusa, A Magyar Baráti Közösség és a Bocskai Filmklub bemutatja Nagy Zoltán: Szép Csendben című filmet a Magyar Nemzeti Filmintézet és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felajánlásával.
Tovább

FONTOS TUDNIVALÓK A COVID-19 JÁRVÁNY MIATT MAGYARORSZÁGON BEVEZETETT INTÉZKEDÉSEKRŐL, VALAMINT A BEUTAZÁSI SZABÁLYOKRÓL

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki az Egyesült Államokban kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről az Egyesült Államok által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet:
Tovább

Részletes szabályok magyar védettségi igazolvány igényléséről külföldön kapott oltás esetén

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki USA-ban kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről az USA-ban által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet: ✅ bármely magyarországi kormányablakban személyesen, vagy ✅Ügyfélkapun keresztül.
Tovább

A koronavírus ellen védett személyek utazásával kapcsolatos szabályozás

Megjelent a Kormány 203/2021. (IV.29.) sz. rendelete a koronavírus ellen védett személyek utazásával kapcsolatos rendelkezésekről
Tovább

MÁRCIUS 15-IG ÉRVÉNYBEN MARADNAK A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK

Az oltások tömeges beadásával lesz lehetőség arra, hogy enyhítsünk a korlátozásokon, jelenleg azonban a járvány harmadik hullámában vagyunk, ezért a járványügyi szakemberek véleményét figyelembe véve március 15-ig meghosszabbítjuk az érvényben lévő intézkedéseket.
Tovább