2017. augusztus 17-18-án Clevelandon két koncertet adott a Pécsi Református Kollégium Vegyes Kara. Csütörtökön a Lorain-i Református Templomban, míg pénteken este a Walton Hills-i Első Református Egyház templomában adott koncertet a kórus. A nagysikerű koncerteket követően a vegyes kar, a szombati napon folytatta észak-amerikai turnéját, amelynek következő állomása Toronto. A clevelandi koncertek alkalmával jótékonysági gyűjtést rendezett a református egyházközség, amelynek teljes összege a Pécsi Református Kollégium épületének felújítására kerül felajánlásra és átutalásra.

   

 

 

2017. augusztus 19-én a Szent Imre Római Katolikus Templom kertjében Mezei András, a plébánia kormányzójának fővédnöksége alatt került megrendezésre a Magyar Fesztivál. 

A fesztivál egy régi hagyomány újra felelevenítése, hiszen hosszú idő után idén először került a jelenlegi formában ismét megrendezésre. Az eseményen tiszteletét tette és köszöntötte az ünnepre érkezőket, Kerry McCormack a clevelandi városi tanács képviseletében, Böjtös László, Magyarország clevelandi tiszteletbeli főkonzulja is. Mindhárom felekezet lelkészeinek részvételével történt az új kenyér megszentelése. Az eseményen fellépett a Harmonia zenekar, a Clevelandi Cserkész Regős táncegyüttes, valamint a Magyarországról érkező Holdviola zenekar. Dj Bohár László magyar és nemzetközi retro zenékkel zárta a szombati napot.

 

 

Vasárnap, Szent István napján az ünnepi szentmise alkalmával megtelt ünneplő magyarokkal a Szent Imre templom.

A videófelvétel Molnár Zsolt, a Bocskai Rádió munkatársa munkájának gyümölcse és a Duna TV Öt kontinens egy nemzet című műsorában volt látható:

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBocskaiRadio%2Fvideos%2F10155542177442278%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

  

A fényképeket a Bocskai Rádió készítette.